Naam van het restaurant of de andere gelegenheid Wanneer? Met wie? Was het eten ok ? En wat deden we nog meer?
Restaurant Jaffa op het strand bij Bakkum 15 mei 2010 Samen Kamperen bij Bakkum, en dan eten in een strandtent. Een feest bij Jaffa, met die trendy inrichting. Alles zandkleurig met wit en grijs. Kleine rode accenten en rust voor de ogen. Heerlijk eten, vis natuurlijk. Aardige bediening. En uitzicht op het strand. Toen we klaar waren, hebben we letterlijk de son in de see sien sinken.

De volgende dag hebben we door de duinen gefietst, zie hier onze route. Hoogtepunt was wel de snoek die we in het heldere water zagen loeren.

Campanile Hotel Gouda 12 mei 2010 Alweer samen. Onafscheidelijk Op woensdag hebben we tangoles bij Shioban. Dan hebben we eigenlijk geen tijd om te eten. Dit keer een snelle hap bij Hotel Campanile in Gouda. Dat was geen succes. Sterker, dat was waardeloos. Het varkenshaasje van Ton leek al een dag van te voren bereid. De biefstukspies van Elly was te gaar en bevatte zenen. De groentjes waren op zijn slechts geheel kapot gekookt. Eigenlijk gewoon smerig. De wijn was van het type chateau migraine. Geen feest. Alleen de serveerster was uitermate vriendelijk. Een goedmoedige, hollandse, werkelijk lieve vrouw. Maar toen ze voor de derde keer vroeg of alles gesmaakt had, hebben we toch dit leed geopenbaard. Nooit naartoe gaan de komende tijd! De markt van Campanile is duidelijk de eenmalige bezoeker, de typische handelsreiziger wellicht. Gelukkig was de dansles zoals altijd heel leuk!
Villa Ruimzicht, Doetinchem

3 en 4 april 2010 Saampjes Een kadotje, dit bezoek aan Villa Ruimzicht in Doetinchem. Het was al leuk in Doetinchem te zijn voor we het hotel in konden. Vriendelijk, kleinschalig en gezellig. En lunch met een broodje bij La Place. Dan winkelen in Doetinchem, daar zie je natuurlijk alle bekende winkelketens. De markt was er, op zaterdagmiddag, klein, maar met de sfeer van de Albertcuyp uit 1965. Het hotel had een verassende kamer, super modern en strak. En dan het eten. We waren bescheiden, namen het 3 gangen menu (je kan ook 5 gangen eten). De smaken komen op je af. Bospaddenstoelensoepje, een perfect vierhoekige tartaar van skrei (winterkabeljauw) op laagje koolrabi. Aangemaakt met rijstazijn en een vleugje sesamolie. Daarna een heerlijk zacht kalfslapje, met bijbehorende wijn uit Chili. Het dessert, een soort amandelpudding, met meringue bovenop, en een klein iets van ijs erin. Verzadigd in bed gevallen. Het ontbijt was ook heerlijk op deze paasochtend.

Omdat we de calorien nog wel even kwijt moesten, maar ook omdat het gewoon heel fijn is, daarna een wandeling van 13 kilometer gemaakt door het Bergherbos. De route staat hier.

Evaristo in Albufeira (Portugal)

22 maart 2010 Wiebe, Frank en Rob Dit restaurant kent geen menukaart. Je komt binnen en ziet de verse vis in de vitrine liggen. Afhankelijk van je gezelschap bestel je een grote of een kleine vis. De Sangria smaakte goed vooraf. Daarna nonnetjes en kleine inktvisjes als voorgerecht. Een pure, verse zeebrasem, perfect bereid, net gaar.  En bedenk dan dat je eigenlijk een metertje boven het zand van het strand zit, de ramen staan open, je hebt uitzicht op de heerlijke zee en de kust van de Algarve. Overgetelijk.
It rains fishes, Den Haag. 28 november 2009 Tonelly omdat we 3 jaar tonelly zijn, of ellyton? Het eten was heerlijk. Natuurlijk, alleen vis. Ton had oesters, 6 verschillende om te proeven, en Elly zalm met een heel zachte mierikswortelsaus. Daarna aten we samen een dorade in zoutkorst. Een spectaculair gerecht waarbij de vis gegaard is onder een aangestampte berg grof zout. Dit wordt met zorg losgehakt en de geurige vis komt op je bord. 
Martinot
Moreelsestraat 3, Amsterdam
16 juni 2009 Tonelly Naast een 'happen' kaart kun je bij Martinot ook a la carte eten. Lekker makkelijk want op loopafstand van het concertgebouw. De menukaart is mijn smaak: klein en divers.We troffen aan lamsbout met abrikozenpuree, spies van varkensvlees, filet van makreel op de huid gebakken. We hadden de lamsbout en de spies. Het vlees van de lamsbout, gevuld met abrikozenpuree was niet van de beste kwaliteit, de abrikozenpuree een beetje saai, met aardappeltjes en artisjokkenharten. Alles was overgoten met een gele tangin zodat het allemaal dezelfde smaak had. De varkenspies met geroerbakte groene asperges was ok. Als desert hadden we een worteltaart met hangop en een moorkop met kersen mascarpone. Met name het laatste gerecht leek een beetje door elkaar gehusseld. Alles bij elkaar wel makkelijk, niet super, ook niet heel slecht, ook niet heel duur.
Mero
Vissershavenweg 61e, Scheveningen
14 juni 2009 Ton + werk Vooral visspecialiteiten zo aan de haven. Heerlijke coquilles, voor sommigen misschien een tikje te zout, gegrilde heilbot (nature) met gekookte meiknol, puree van zoete aardappel en spinazie. Kleine maar mooie menukaart; keuken ligt in de zichtlijn, is altijd leuk. Niet echt goedkoop, locatie wil ook wat, maar nooit bekocht.
De Sniep
Broekwegschouw 211
Zoetermeer
10 juni 2009 Tonelly Na de bezichting van een huis dat het niet wordt, heerlijk gegeten. Pure smaken, perfect klaargemaakt en geserveerd: eenvoudig maar perfect. Hollandse Nieuwe, Slibtong, Lamsrack, Ribeye.
Kijk ook naar Ton's opvattingen op Iens Zie mijn proeverspagina op Iens restaurant   Kijk ook eens op Iens recepten
Pammukale, Mariaplaats 24, Utrecht 2 april 2009 (Ja alweer, de treinen reden niet en het was lekker weer, dus eerst wat drinken buiten, toen eten) Tonelly Turks restaurant. Eerlijk gezegd hebben we hier wel eens beter gegeten dan deze keer. Maar het zonnetje buiten maakte veel goed. Redelijk dus en niet duur.

Veel later, in mei 2010, heeft Elly hier met Annemarie nog eens wat hapjes gegeten, ook buiten in de zon. Ook prima, veel voedsel voor weinig geld.

Bo & Ro, Markt 1, Zoetermeer 1 april 2009 Tonelly Het was heerlijk. Kleine gerechten met een Perzische toets. De eigenaren doen het allemaal zelf. Het restaurant is pas 9 weken open.